augusztus 14, 2010

barátság

Kisebb koromban szerettem a lányos filmeket. Irigyeltem a szereplőket, mert sok barátnőjük volt. Megosztották egymással titkaikat, felmentek egymáshoz, együtt sütöttek, filmet néztek. Minden hülyeséget együtt csináltak. Akkoriban azt hittem,mindenkinek ez a sorsa, és rám is ez fog várni. Sosem gondoltam, hogy pont az ellentéte jut nekem.
Értem nem álltak sorban az emberek. Nem hívtak telefonon, hogy csináljunk valamit. Mindenkinek az utolsó ötlete voltam, ha unatkozott. Mostanra kialakult egykét barátságom, de már abban a korban vagyok, hogy a barátság szó mást jelent.
A barátságot leginkább a muszlím hasonlattal tudnám leírni. A muszlím szó jelentése: aki magát Allah kezébe adja. Szerintem az az ideális barátság,amikor magunkat rábízzuk másokra. Felelősséggel tartozunk egymás iránt. Jóban és rosszban is. El kell fogadnunk,hogy mindenki megbotlik. Egy barátság sem zökkenő mentes. Mindig is akadni fognak hibák. De ezek legyőzhetőek.
Nekem nincsen sok tapasztalatom igazi barátság terén. 17 éves koromra alakult ki egy darab. Többre azt hittem hogy az. De tévedtem.
Igaz, nincsen szabály arra milyen egy igaz barát. Ember válogatja. Talán a tapasztalat lehet a legjobban hasznunkra. Ami miatt elromlott egy barátság, a következőt már nem fogja veszélyeztetni.
Legalábbis, én ebben hiszek.




4 megjegyzés:

lanu írta...

Bevallom őszintén:akkor valószinüleg ugyanolyanok vagyunk.De legalábbis hasonló cipőben járunk.

Nina írta...

Irónikusnak hangzik, de örülök, hogy nem vagyok egyedül vele. Sokszor gondolom azt, hogy az én hibám, hogy így alakultak a dolgok.
Mond csak,neked van blogod? :-)

lanu írta...

volt.de már nem vezetem,az már nem illik hozzám.már egy ideje tervezgetem hogy újra kezdek írni, mert azért hiányzik. majd szólok....:)
amugy remélem nem zavar hogy ilyen idegenül irogatok meg minden.de nagyon tetszik amit írsz, elgondolkodtató és rengetegszer rólam is szól. szóval szólj nyugodtan ha zavar!

Nina írta...

jajj, ne viccelj, nagyon örülök neki !!

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo