szeptember 30, 2011

Drága olvasómnak,

Lanunak nagyon boldog születésnapot kívánok! :-)

szeptember 29, 2011

hátrány

A tegnapi politikai vitán, amelyen voltam, az egyik politológus a következőt mondta: ha van olyan napod, amelyen nem olvastál semmit, nem tudtál meg új információkat, nem tanultál semmit, akkor az egy elvesztegetett nap. És ezt a napot soha többet az életben nem kapod vissza.
Kissé leamortizáltak a szavai. Hisz ezek szerint iszonyatosan sok napot ellébecoltam az életemből. Még ha a legnagyobb jóindulattal szemlélem az eddigi életemet, akkor is erre a döntésre jutok. Tudom, hogy jó eredménnyel zártam a középiskolát, és felvettek egy kitűnő intézményre. Mégis, pont itt a nagyvárosban érzem azt, mekkora hátrányom van a többiekhez képest. Nekem nem volt esélyem különféle előadásokra járni, kulturálódni a hét bármelyik napján. Nem volt könyvtár, ahol minden szakkönyvet megtaláltam volna. Nem találkoztam a szakirányomból inspiráló emberekkel. Beszélek 3 nyelven, más pedig haton.
Félek a nagy hátrányomat nem tudom behozni. Persze ez lustaságomból és kicsapongó életvitelemből is egyenesen adódik. Mégis nagyon szeretnék sokkal inteligensebb és tájékozottabb lenni. Azt hittem ezt az egyetem automatikusan hozza magával. Sajnálatos módon csak most szembesültem vele, hogy ismételten magamra vagyok utalva.

szeptember 28, 2011

Felkiálltójel

Hihetetlen, de ki merem mondani, boldog vagyok.
A költözéshez fűzött reményeim mind valóra váltak. Az életem pörög. Tele van kultúrával, új élményekkel, önfeled szabadsággal. Hátra hagyhattam az összes kételyemet, bánatomat, nehézségemet. Minden egy csettintésre megoldódott. Az eddigi gondterhelt életemet, a kalóriákkal vívott csatáimat, a beteljesületlen szerelmeket felváltotta az új dolgok megismerése. Kipróbálhatom miben vagyok jó, milyen képet mutatok magamról a világnak. Felfedezhetem önmagamat. Végre ki tudok alakítani egy sajátos világképet. Úgy érzem, részese vagyok valaminek, ami globális. Világalkotó tényező lettem mint bárki más. A magam ura vagyok, a saját szerencsém kovácsa.
Mostantól minden rajtam áll vagy bukik.
Eszméletlen...!

mit nem találni a Kálvin téren

szeptember 23, 2011

új körhintám van

szeptember 19, 2011

Benignának sok szeretettel Alföldi Róbert

Máris szereztem egy autogramot a legkedvesebb magyar színészemtől:

Budapest

Egy hete vagyok az egyetemen, végre kezdem érezni, hogy beindul a budapesti életem.
Rengeteg embert ismertem meg, szert tettem egy új barátra is. Felemelő érzés olyanokkal találkozni, akik teljesen más életvitelt követnek, más világnézetet vallanak, és teljesen más környezetben nőttek fel mint én.
Jelenleg bennem van az érzés, hogy hozzájuk képest még senki vagyok. Azonban csodálom őket, és próbálok minél többet tanulni, hogy tapasztalt lehessek a világ dolgaiban.
Eszméletlenül jól érzem magam.


szeptember 08, 2011

csodálatos

Recette filmée : Macarons from ))) datafone on Vimeo.

Bűnbánat

Elnézéseteket kérem a hosszú szünetért.
Augusztus végén sikeresen felköltöztem Budapestre. Azóta pörögnek a napok, az események, az emberek. Új lakásomban még nincsen internet így a gondolataimat nem tudom képernyőre vetni és megosztani veletek. A hétvégére hazautaztam Sopronba.
Amint bevezetik a világhálót, újult erővel informállak benneteket a világomról!

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo