december 10, 2010

spiritusz

Manapság egyre több fiatal ír blogot. Meg is értem miért, hiszen én is imádom. Viszont egyesek kezébe nem adnék blogspot jelszót. Az tuti biztos.

Mindegyikünk azt hiszi, hogy nem mindennapi gondolatai vannak, és nem hétköznapi események történnek vele. Úgy gondolják, egyedi a stílusuk, amelyet megpróbálnak fényképekkel és idézetekkel reprezentálni. Azonban, ami igazán lényeges az elveszik. A legtöbb ember megelégszik azzal, hogy olyan fényképekkel fölényeskedik, amit nem ő készített, valamint hírhedt sorozatok és filmek monológjait, valamint elmélkedéseit írja le.

Mindezt átverésnek érzem. Hiszen ezekkel a blogokkal a szerző csupán azt éri el, hogy mindenki irigykedve bámulja nap mint nap, izgalommal várja az új bejegyzéseket. Mindezt azért, mert elhisszük, hogy a másiknak megadatott ez a hihetetlenül stílusos életforma, és ha rendszeres olvasóivá válunk, mi is elsajátíthatjuk a fortélyokat, amely a mi boldogságunkhoz vezethetne.

Kevés ember látja viszont be azt, hogy ezek a blogerek is ugyanarra vágynak mint mi. Szeretnének olyanná válni, mint a képeken a lányok. Ugyanolyan szenvedélyesnek, boldognak, netalántán szerelmesnek lenni.
Ők is csak űzik a spirituszt.

1 megjegyzés:

lanu írta...

szerintem mindenkinek van alkotási vágya valakinek több valakinek kevesebb.és blogot írni tényleg nagyon jó.én is elkezdeném végre ha nem romlott volna most el a laptopom :(

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo