március 07, 2011

válság

Van egy bizonyos téma, ami körül zajlik az életem. De nem merem leírni. Inkább körülírom.
Tegyük fel, hogy világ életedben a nyarat szeretted. Soha nem gondolkoztál el rajta, hogy más évszak legyen a kedvenced. Ám történik valakivel valami, és elgondolkodsz rajta, a tél milyen csábító. Mennyivel jobban éreznéd magad, ha a telet preferálnád. Kipróbálod. Majd nem tudod magad leszoktatni róla. Jön a krach. A barátaid megtudják, hogy a telet szereted. Szerintük ez beteges, és minden erejükkel azon vannak, hogy visszaszokj a nyárra.
Sikerül is. Ismét normális vagy, a nyarat szereted mint mindenki más. De havonta egy-két hétre titokban átállsz a tél oldalára. Nem szólsz senkinek róla. azt hiszed sokáig csinálhatod, előtted a cél: boldogabb tudsz lenni. Ám kiderül, hogy túl gyenge vagy hozzá. Visszatérsz a nyárhoz.
Ez így működik 2, lassan 3 éve. Minden egyes hónapban szembesülsz a problémáddal. Akarod, nem vagy elég erős. Mindig elhatározod, hogy igen, most sikerülni fog. De mindig kudarcot vallasz egy hét után.
Azonban ott a nagy kérdés: ha minden hónapban nekiállsz, mert akarod, akkor ez a sorsod, nem? Muszáj erősnek lenned, és sikerülnie. Mert annyira akarod. Újra és újra nekiállsz teljesíteni a küldetésed.
Igazam van? vagy nincs ??

0 megjegyzés:

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo