június 08, 2011

doppelgänger

A mai napomon rájöttem, mi a gond velem. Kettős személyiségem van, amit sokszor nehéz összeegyeztetni. Hiszen a kettő ellent mond egymásnak. Nem is kicsit.
Egyrészt én vagyok a mosolygós lány, akiről azt gondolják kitűnő az iskolában. Nyilván több éves párkapcsolatban él egy szintén jólelkű fiatalemberrel és a szülei szeme fénye. Nem tudom miből gondolják ezt az emberek. Igaz, kerek fehér arcom és hosszú barna hajam elősegíti ezt a fajta előítéletet. Mindezt megcáfolom persze, amint szóba elegyedik velem valaki. Többször megkaptam, hogy titokzatos ember vagyok, és ez a legtöbb embernek tetszik is.
Hamar kiderül, hogy sok értelemben ugyanolyan vagyok mint a legtöbb fiatal. Én is a fogyasztói társadalom részese vagyok, a legtöbb pénzt alkoholra, ruházatra valamint kocsi fuvarra költöm.
A másik énem viszont céltudatos. Tudja mit kell tennie, merre halad. Jártas az irodalomban, jó neveltetést kapott. Viselkedése ugyan kifogásolható, de nem iszik sört a színházban. Intelligens nővé válni a célom.
Szeretem, hogy működik e kettő. Bevallom, sokáig dolgoztam azon, hogy ezt összehozzam. Persze korántsem tökéletes, de jelenleg jónak érzem. Sőt mi több, helyesnek.

0 megjegyzés:

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo