szeptember 29, 2011

hátrány

A tegnapi politikai vitán, amelyen voltam, az egyik politológus a következőt mondta: ha van olyan napod, amelyen nem olvastál semmit, nem tudtál meg új információkat, nem tanultál semmit, akkor az egy elvesztegetett nap. És ezt a napot soha többet az életben nem kapod vissza.
Kissé leamortizáltak a szavai. Hisz ezek szerint iszonyatosan sok napot ellébecoltam az életemből. Még ha a legnagyobb jóindulattal szemlélem az eddigi életemet, akkor is erre a döntésre jutok. Tudom, hogy jó eredménnyel zártam a középiskolát, és felvettek egy kitűnő intézményre. Mégis, pont itt a nagyvárosban érzem azt, mekkora hátrányom van a többiekhez képest. Nekem nem volt esélyem különféle előadásokra járni, kulturálódni a hét bármelyik napján. Nem volt könyvtár, ahol minden szakkönyvet megtaláltam volna. Nem találkoztam a szakirányomból inspiráló emberekkel. Beszélek 3 nyelven, más pedig haton.
Félek a nagy hátrányomat nem tudom behozni. Persze ez lustaságomból és kicsapongó életvitelemből is egyenesen adódik. Mégis nagyon szeretnék sokkal inteligensebb és tájékozottabb lenni. Azt hittem ezt az egyetem automatikusan hozza magával. Sajnálatos módon csak most szembesültem vele, hogy ismételten magamra vagyok utalva.

0 megjegyzés:

 
Blogger design by suckmylolly.com - background image by Wagner Campelo